Open dag molen “de Volksvriend”, 20 december 2015

P1010851 klHet is nu 2 jaar geleden dat wij als Molenstichting Gemert-Bakel de molen “de Volksvriend” aangekocht hebben.
Na de start van de restauratie, ruim een jaar geleden, lijkt het alsof er weinig is gebeurd, maar met trots kunnen wij u vertellen dat dit slechts gezichtsbedrog is.
Op dit moment zijn de draagbalken van alle vloeren, de trappen en de raamkozijnen gerestaureerd. De wijze waarop dit is gedaan toont het grote vakmanschap van de molenbouwer. Nu de vloeren weer in de molen liggen, de noodkap is geplaatst, willen wij u graag uitnodigen om zelf te komen kijken naar de vorderingen in de molen.Wij geven u graag onder het genot van een glas “molenwijn” uitleg over wat er komend jaar nog allemaal moet gaan gebeuren om deze molen in 2017 weer in optima forma te laten draaien en malen. Ook laten wij u een fotoreportage zien  van de toestand van de molen zoals wij deze aantroffen.We hebben tevens een actie gestart waardoor u ons kunt steunen: in samenwerking met de plaatselijke Albert Heijn, is er een wijn gebotteld, genaamd “de Volksvriend”.
Er is een speciaal etiket gemaakt met de molen erop afgebeeld.
Het motto is: u doneert €5,=, en u krijgt een fles wijn. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie van de molen.Op 20 december van 11.00 uur tot 16.00 uur hopen wij u te mogen begroeten in molen De Volksvriend aan de Oudestraat te Gemert.Het bestuur, molenaars en technici van Molenstichting Gemert-Bakel.